tirsdag den 16. oktober 2012

Niina Svartberg kursus og rallyprøve

Totalt u-nørdet at jeg endnu ikke har skrevet blog om et kursus, der foregik i sidste uge!
Det er bestemt IKKE, fordi kurset ikke er værd at skrive om, for det var præcist så godt, som jeg havde forventet, men tiden er gået med andre ting.

Jeg var også på kursus med Niina sidste år og sprang straks til, da jeg igen fik muligheden. Det er altid utroligt givende at lære nyt og se nye muligheder, og igen i år fik jeg mange nye ideer, som jeg har brugt de seneste dage på at tænke over - det er jo ikke alt, der helt passer med min træning og min hund, så der nogle ender, der skal mødes i min hjerne, før jeg for alvor kan bruge det:-))

Jeg gik tidligere fra kurset fredag med seriøst ondt i ryggen og med en følelse af, at Osseau nu kun kan apportøvelsen, og at alt andet er faldet fra hinanden....der er i hvert fald nok at arbejde med.
Vi kom omkring næsten alle LP 3 øvelser undtagen stillingsskiftet, som fungerer godt - så det havde jeg ikke lyst til at få pillet fra hinanden:-)

Ekstern belønning i fællesdækken - tja, den skulle der lige tygges på, men det virker tilsyneladende godt på Osseau. I går aftes til træningen hos Johanna lå han trygt i flere minutter med guffer bag ved sig:-)
Fri ved fod og positioner under gang kræver tydelige og forskellige forkommandoer - det har jeg endnu ikke på plads, så det bliver noget rod og han hænger meget! Fri ved fod gik dog superfint i går aftes, hvor han blev presset meget af Johanna, der gik lige i hælene på ham.


Foto: Michael Varding-Hasse

Indkald med stå var vores første øvelse, som jeg fik gennemgået helt fra bunden. Igen var forslaget en ekstern belønning - "hvorfor skulle hunden ønske at stoppe, når belønningen befinder sig i min lomme", det giver god mening og ser ud til at virke!
Dirigeret apport fungerer slet ikke - den skal tænkes om....

Næseprøve - vi har søget helt på plads, så han skal kaldes ind med pinden i munden. Faktisk helst ved at han bliver holdt, så han ikke vænner sig til en kommando, men det er helt umuligt for ham at tage noget i munden af "fremmede" mennesker (i dette tilfælde Paul!!!!)


Foto: Michael Varding-Hasse
"NIX - jeg åbner ikke munden"

Nå ja og så fremsendingen. Det er nu ris til egen ..., at jeg har accepteret, at han har stillet sig lige på den anden side af båndet - det er svært at dække ham af, når han står så tæt på båndet, så han skal længere tilbage. Endnu en øvelse der skal nytænkes....

Foto: Camilla Johannesen
Så alt i alt - der er rigtig, rigtig meget at arbejde med, før vi er klar til LP 3 den 28. april!!!!!

Søndag var vi i Årslev til rallyprøve. Pyha, et åbent sted at holde prøve - lige ud til en ret befærdet vej, jeg er glad for, at Osseau ikke render nogen steder....
Alt startede som det plejer: super opvarmning, og blokering da de gik ind over ringbåndet:-((
Han kom dog med, men efter første skilt løb han ud til mig. Aftalen mellem Amanda og mig er jo, at banen skal gåes alligevel, og så skrev dommeren videre??? De gik en superflot bane, men blev trukket meget (13 eller 16 point??) for det stunt, så de endte på 75 point - et resultat der ikke kan bruges til noget som helst!

Men nu har vi da prøvet at være i Årslev også - så det gør vi såmænd nok igen til foråret:-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar