søndag den 4. august 2019

Alene hjemme

Dumle har nu været i dagpleje hos os i næsten 1½ år, da han aldrig har lært at være alene hjemme uden andre hunde omkring sig. Det er ikke helt ukompliceret, da det er en stor mundfuld at lufte tre hunde - for mig er det bestemt ikke muligt at gøre i hverdagen, her hvor vi bor p.g.a trafikken mm. Det er også tre hunde med hver sine behov, så de dage, hvor jeg er alene om det, bliver det til tre eftermiddagslufteture og dermed rigtig mange skridt.

Bortset fra det er det nu meget hyggeligt, og Dumle er en sød hund, som er rimelig nem at have med at gøre. Det ville dog være nemmere for alle parter, hvis han lærte at være alene hjemme, men han er altså lige blevet 9 år, og jeg talte med en adfærdsbehandler lige, da vi begyndte at passe ham, som sagde, at vi nok ikke skulle regne med, at det var muligt at lære ham!

Ikke desto mindre har han nu lært det:-))))
Bitte små steps ad gangen - startende med at Amanda kunne gå en tur ned med skraldeposen, derfra ud at starte bilen og sidde lidt i den, ud at køre en lille tur og komme tilbage, ud at handle og dermed være væk 30-45 minutter osv. Amanda har filmet ham ind i mellem, i starten stressede og gøede han, hvorefter hun nedsatte kravene til ham, og ganske, ganske langsomt har hun kunnet øge tiden væk fra ham uden problemer.
I mandags startede Amanda så job igen efter ferien, Da jeg stadig har et par dage mere, aftalte vi, at hun kunne tage afsted, og at jeg så hentede ham senere på dagen. I mandags efter to timer, tirsdag efter 3,5, onsdag efter 4 timer, og torsdag var han så alene hele dagen, mens Amanda var på arbejde:-)

Hver gang er han hoppet ned ad sengen, når nøglen blev sat i døren, og vi er blevet taget imod af en helt roligt og afslappet hund - det er da fantastisk:-),

Det er bestemt ikke meningen, at han nu skal være alene hjemme hver dag, da Amanda har nogle ret lange arbejdsdage, men bare det, at det er muligt, er da en stor lettelse for os alle.

Kæmpe respekt for Amandas tålmodige arbejde med Dumledrengen(og altså også lidt for vores vilje til at passe ham:-)) - det er altså ret godt gået!

En meget afslappet Dumle - find selv ud af, hvad der er op og ned:-))

Ingen kommentarer:

Send en kommentar