søndag den 1. august 2010

Noget om at blogge

Jeg er en flittig læser af diverse (hundeblogs) rundt om på nettet, og da jeg jo er dansklærer, var jeg lige nødt til at sætte mig ind i, hvordan man egentlig definerer genren "blog" eller "weblog".

Det mest interessante om genren på Wikipedia er begrebet "nanopublicering" =
"Ved at optræde som sin egen redaktør. korrekturlæser,l ayouter osv. gør blogskribenten vejen fra indskud/tanke til offentliggjort tekst kortere" og "..... her fremhæves ofte styrker og svagheder ved det forhold, at de sagsforhold, der publiceres om, er set fra en snæver, personlig vinkel og desuden ofte stært knyttet til det aktuelle øjeblik".

Det er netop den måde, jeg selv skriver på: bare tankerne ud af hovedet - uden at overveje formuleringer osv. Når jeg har skrevet, bliver det læst igennem, jeg smider en håndfuld kommaer i det og trykker "udgiv" - og så betyder det egentlig ikke så meget for mig om det bliver læst eller ej!

Og så står der nogle kritikpunkter af blogs f.eks. denne:
"De fleste blogs er dagbogsskriverier, der fylder Internettet med ligegyldige skriblerier"

Og til forsvar f.eks:
"Kritik bliver synlig, hvadenten den er berettiget eller ej, så bliver det muligt for den angrebne at forsvare sig, når kritikken bliver gjort synlig gennem blogs"

Jeg synes bestemt ikke, at de blogs jeg læser, er ligegyldige, og kritik er bestemt også ok for mig. Ingen blogs nævnt, ingen glemt, men at følge med i andres hundeliv er altså ret interessant - og det uanset om jeg kender forfatterne eller ej!

1 kommentar:

  1. Ret interessant blogindlæg.
    Det er jo netop derfor jeg blogger ;-)

    SvarSlet