tirsdag den 12. januar 2010

"Det er kun et spørgsmål om træning..."

at træne sammen med tæver i løbetid - eller er det...? Tja, for det meste er det jo tæveejere, der siger det, og jo - selvfølgelig kan/skal en hund lære at kontrollere sine drifter, men kønsdriften er vist lige præcis en af de sværeste (og så er vi tilbage til drengene i 8.a :-))

Selvfølgelig skal man komme til træning,, selv om hunden er i løbetid, det er ikke det, jeg mener - jeg vil bare gerne have lov at udtrykke, at det altså ikke er enkelt at være hanhundeejer i sådan en situation! Jeg bliver en smule frustreret over at betale for en træningstime, som jeg enten er nødt til at droppe (for ikke at slå min hund ihjel) eller allerhøjest opnår at få gennemført nogle helt basale kontaktøvelser...

I december måned kæmpede jeg mig igennem træningen med Django hos Charlotte Lyngholm - Maggie (Berner Sennen) var i løbetid. Det gik ok, men det var hårdt arbejde - og det rykker jo ikke meget på træningen!
I går var det så en dejlig border collie på holdet før os, der var højløbsk, og hun var LÆKKER! Django var helt tabt for omverdenen, gulvtæppet i hallen var bare for attraktivt og der var intet at gøre. Efter 2 minutter var jeg ved at opgive, så satte jeg posen med flæskesteg (hans absolutte yndlingsguffer) ned i næsen på ham - fik en smule kontakt, men så var det slut. Jeg prøvede at være med i en fællesdæk, men hans næse, kløer mv. var nærmest limet fast til gulvet....

Så røg han i bilen, og hvor er det dog dejligt, at jeg så kan tage den anden hanhund ud af bilen og gå ind til en dejlig omgang træning! Osseau er helt ligeglad med "damerne" - jeg havde ham stort set uden snor hele timen og der var bare fuld kontakt.

Django derimod - han kom i seng uden aftensmad!!!

1 kommentar: