tirsdag den 22. marts 2016

Dejlige træningstimer

Det er altså fantastisk dejligt at træne hund!
Paul og jeg har mødtes to gange to timer hhv. i søndags og i dag, og begge gange har Osseau virkelig vist, at han er en stjerne! I søndags trænede vi HTM bestående af forskellige tricks mv. som opvarmning, derefter to gange program afbrudt af Paul, når der var grund til belønning og afsluttende med en gang med hele programmet næsten uden belønninger. Alle tre gange gik det super, Osseau er efterhånden god til at abstrahere fra, at gufferne ikke er hos mig - han synes, det er fantastisk at træne med eksterne belønninger:-)

I dag havde jeg planlagt to gange, hvor Paul skulle afbryde, når Osseau indtog en ny position perfekt - og det viste, at han nu virkelig forstår både Butt- og Frontpositionerne helt, som han skal. Det er så fedt at mærke, at han bare er, hvor han skal være! Jeg er rigtig, rigtig tilfreds med vores program! Det skal ikke trænes i sin helhed (med hund) mere, før vi skal til konkurrence den 2. april. Detaljer skal vi naturligvis træne på, men det bliver ikke i særlig høj grad.
Efterfølgende gik jeg selv programmet to gange uden Osseau. Det er tankevækkende, hvor stor betydning det har, selv om jeg synes, programmet sidder på rygraden, er der småting, der overrasker, når hunden ikke er med - fx. hvilken kommando jeg får sagt, hvilken fod der startes med, om der kommer et ekstra stridt i en vending og lignende. Alt sammen noget, der er vigtigt at forholde sig til for at få det hele til at hænge sammen, når hunden er med.

I dag gennemførte vi også alle øvelserne til Titelprøven, og nu er de næsten ved at være der. Det er imponerende, som øvelser, der forekom umulige at lære for kort tid siden, næsten sidder i skabet nu. Pauls vurdering af øvelserne blev til et gennemsnit på over 4, det gør mig tryg at vide, at vi kan klare et nul, hvis en øvelse skulle kikse på dagen.

I Titelprøven skal man blandt andet sammenkæde fire øvelser, her har jeg valgt:
Fremsending til felt (valgfri øvelse)
Dæk i felt (statisk position, der holdes i 3 sekunder)
Kryds poter
Bakke rundt om fører (bakkeøvelse der ikke er vist tidligere)

Det er en kæde, som består af øvelser, Osseau kender og er virkelig glad for. Af svagere øvelser er der to gange twist foran og bagved fører, og øvelsen hvor han skal stå foran mig med ryggen til - dem skal vi have sat fokus på de kommende dage, så der kommer mere stabilitet over dem.

De færdighedsprøver er altså sjovere at træne, end jeg havde troet, da jeg gik i gang - det kan bestemt anbefales, man bliver grebet af det:-)))

I øvrigt var Osseau totalt i hopla i dag. Det er han såmænd altid, men i dag var der lige et ekstra gear. Vi var hos Maja Guldborg til tjek i går, hvor hun rettede ham et par steder i ryg og lænd, så det er jo nok årsagen, tænker jeg. Ellers var hun ret godt tilfreds med ham - hun siger, at han er ret atypisk i forhold til, hvad hun ellers møder, så øvelserne skal vi fortsætte med, nu skal det hele bare spejlvendes for at se, om det måske har bedre effekt....

Smuk Butt-position
Foto: Johanna


Ingen kommentarer:

Send en kommentar