lørdag den 18. juli 2015

Travlt med træning

Jeg får trænet en masse i denne tid, det er virkelig dejligt at have tiden til det. I den forløbne uge har der været fire gange aftalt træning: to gange med Paul og to gange med Anja, tirsdag med tricks og onsdag med htm.
Tiden for LP-prøver nærmer sig, så det er her det største fokus ligger - øvelserne er jo på plads, men der skal godt nok en genopfriskning til! Dirigeret fri ved fod er ikke noget, der tid bliver udført, indkald med stop, fremsending og næseprøve er også gået lidt i glemmebogen og er de øvelser, der kræver størst arbejde lige nu. Og så er der jo alle de irriterende elementer, der nok aldrig kommer til at fungere optimalt (eftersom det ikke rigtig bliver trænet) - især aflevering af både apport og næseprøve.....suk!

Jeg har forsøgt at have fokus på opstart af øvelser og tiden mellem øvelserne for at holde Osseaus gejst oppe. I går var der umådelig mange spændende dufte i Jersie og der skulle hårdt arbejde til for at holde koncentrationen, men dirigeret apport var super, søger i næseprøven var på plads - en klar forbedring fra mandag. Fremsendingem lod noget tilbage at ønske, men hvad kan man forvente, når det nu nærmest ikke har været trænet i tre måneder....

Tricks er bare sjovt at træne - det udfordrer Osseau på en helt anden måde end LP-øvelserne. Det er faktisk også rigtig svært, og fornemmelsen af at have 1000 bolde i luften og mange måder at træne øvelserne på gør at det er hamrende svært at være hundeejer, og spørgsmålstegnene og forvirringen fløj rundt i hovedet på mig tirsdag aften.

Onsdag var rigtig interessant og lærerig. Htm handler om attitude - gå i ringen og udfør dit program, ja tak! Men gør det, så det fanger dommeren, og så du er til stede, det er langt sværere. Så nu er min opgave at kaste græs:-)). Mine twist og turn kommandoer skal udføres elegant og mine armbevægelser skal være overbevisende. Jeg er bare ikke den store skuespiller, men nu er det tid til at få endnu et lag lagt på programmet - jeg bruger virkelig meget energi på at gøre det rigtigt og at finde rundt på banen, men nu skal det også indeholde smil til dommeren og overbevisende armbevægelser - uha, hvor det kræver masser af arbejde uden hund, inden jeg er klar til at have ham med også!!!

Ja, ja vi har rigtig travlt:-))


1 kommentar:

  1. Hvor du rammer plet......der er meget - og måske også for meget at træne på hele tiden, så vi når ikke helt færdig med noget af det :-) Fortsat god træning :-)

    SvarSlet