tirsdag den 4. september 2012

Livet er hvad man gør det til:-)

Overskriften er et citat fra en af Kim Fupz Aakeson, som vi læser i øjeblikket i 8. klasse. Kim Fupz er en genial forfatter, og jeg elsker at undervise i hans forfatterskab og oplever, at hans tekster fanger eleverne helt vildt.
Det citat tænkte jeg på efter sidste - endnu en gang ret triste - blog, at jeg hellere må tage til mig.
En gang i mellem kunne jeg ønske, at jeg blot kunne koncentrere mig om undervisningen og ikke alle mere eller mindre alvorlige problemer, så nu har jeg besluttet at se det hele lidt mere "ovenfra", selv om der er nok at bekymre sig om.

- Mine elevers og deres forældres problemer er ikke mine, og jeg skal ikke involvere mig mere end nødvendigt og så lade fagpersoner klare resten!
- Jeg må hellere prøve at vænne mig til min nye chef, selv om jeg ikke er helt tryg ved ham - nu har jeg været så privilegeret i de 8 år, jeg har været ansat, så mon ikke jeg kan overleve det et stykke tid, indtil han begynder at høre efter, hvad jeg siger:-))
- Mine bekymringer for hundene må dyrlægen klare. Osseau fejler jo nok ikke noget, så jeg lader være med at "male fanden på væggen" og ser, hvad tiden bringer.
- Mine egne helbredsproblemer overlever jeg nok! Ingen grund til panik, selv om mit bækken skred i sommer, og jeg har vildt ondt i mine fødder, betyder det jo ikke, at jeg bliver totalt handicappet ligesom for 15-20 år siden. Det må vi tage, som det kommer.....

Jeg har masser af ting i hverdagen at glæde mig over!
Selvfølgelig er der min søde mand og vores skønne unger, der klarer sig godt (jeg skal bare lige vænne mig til, at Amanda også skal træffe sine egne beslutninger efterhånden - også selv om jeg ikke altid synes, de er lige fornuftige...:-)).
Derudover selvfølgelig hundene: Django der altså er i et fantastisk humør og finder på så mange skøre ting, og Osseau der er fantastisk at arbejde med - han var bare SÅ god i går aftes!!!
Kollegaer, veninder og selvfølgelig undervisningen i SHS. Jeg synes, det er helt vildt sjovt at undervise og dejligt at se, når kursisterne bliver dygtigere og dygtigere.

Og sådan kan jeg jo blive ved - det er bare vigtigt at huske de små ting i hverdagen, det er dem, der giver overskud, og ja Kim Fupz: Livet er, hvad man gør det til:-))))

2 kommentarer:

  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  2. Det er lige netop hvad det er! Dejligt at læse :-)

    SvarSlet