mandag den 15. marts 2010

Der er nok at arbejde på

Jeg tog til generalprøve i Nørdklubben med nogle klare kriterier: For Djangos vedkommende handlede det om at gå en god fri ved fod og at få point i feltet, som vi først næsten lige har fået lidt styr på - derudover skulle vi bare se LP 2 lidt an. Med Osseau handlede det om at holde mine hænder i absolut ro, jeg har haft meget svært ved at slippe håndtegnene, men væk skal de.

Marianne Jensen var dommer, hvilket gjorde prøven endnu mere autentisk. Marianne er helt fantastisk, glad og positiv, og hun gav os alle gode råd med på vejen.

Først Djangos prøve:
Det gik godt, og jeg var overordnet meget tilfreds - i hvert fald indtil jeg fik set videoen på YouTube ( http://www.youtube.com/watch?v=x_4GUjyN-oI og
http://www.youtube.com/watch?v=FPAo_Y65z2E ) for min hund kan jo ikke finde en lige pladsposition, han sidder håbløst skævt næsten hver gang!!! Han gik rigtig flot i fri ved fod, men hoppede op, da jeg startede på at løbe og lavede 3 skæve pladser i 2-skridtsøvelserne - så tilbage til hvalpetræningen... Fri ved fod gav et 8-tal
Feltet gav 7 - han stillede sig mellem feltet og kantbåndet, men point fik vi!
9,5 i helhedsindtryk med kommentaren: "Velafbalanceret fører, der arbejder med en lidt svær hund. Flot førerarbejde." Tak Marianne!!!!
Prøven gav en 3. præmie med 149,5 point (0 i apportering og i næseprøve...)

Fra lørdagens generalprøve - vendingerne har jeg da fået styr på!


Da det blev Osseaus tur, var banen blevet så pladret, at han bestemt ikke havde lyst til at hverken sidde eller dække, så det krævede en del Frolic i opvarmningen, at få ham overbevist om nødvendigheden heraf. Han startede skarpt ud, med 10 i tandvisning, 10 i lineføring og 10 i stå, men så gik det lidt ned af bakke. Det kostede en del ekstrakommandoer at holde hænderne i ro (jeg kan se på videoen at det ikke lykkedes 100%...), men det er jo netop derfor generalprøverne er gode. Resultatet blev en 1. præmie med 153,5 point, nr. 2 i klassen - det er i øvrigt første gang, jeg ikke er sluttet sidst til en generalprøve :-))
Video ses her http://www.youtube.com/watch?v=i1iLNlEz9Go og http://www.youtube.com/watch?v=7Z4V2UKUOR8
Helhedsindtrykket blev 8,5 med kommentaren "Et dejligt samarbejde, desværre mister hunden selvtilliden nu og da. Godt førerarbejde, der støtter sin hund godt".

Drømmen om at komme til DM med ham har jeg stadig, men der skal altså ikke meget matematikkunnen til at regne ud, at det koster for meget at han ikke samler næsepinden op af sig selv - der ryger ca. 10 point, så der er ikke plads til megen slinger i resten af øvelserne....

Nu venter så en rallyprøve i Mørkøv på lørdag. Django får forhåbentlig den sidste begynderpind, så han kan blive mester. Amanda skal op med Osseau, men med hendes ringe træningsiver har jeg ikke mange forventninger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar