tirsdag den 13. oktober 2009

Tandrensning, træning og 8.a

I skrivende stund befinder Django sig hos dyrlægen for at få en tandrensning. Behovet herfor var ikke absolut påtrængende, men jeg valgte at få det gjort nu i håb om, at det kan undgå at udvikle sig til paradentose og så kan det forhåbentlig lykkes mig at passe bedre på hundenes tænder fremover - for det er altså ikke "bare lige" at aflevere sin hund til fremmede mennesker for at han skal i fuld narkose....
Dyrlægen er afløser for vores faste dyrlæge, og han fortalte, at collieracer er mere tilbøjelige til at danne tandsten end mange andre racer, fordi deres spyt er anderledes og mere sejt end andre hundes. Så vejen frem er tandbørstning, og jeg vil følge hans råd om at dyppe tandbørsten i oksebouillon og så satse på, at jeg kan vænne hundene til det i løbet af en måneds tid!

Det er så som så med træningen i øjeblikket! Jeg er slet ikke disciplineret nok til at få trænet ret meget alene - det er altså bedst for mig at træne på et hold, men der er jo ikke så mange muligheder om vinteren! P.t. træner Django kun om mandagen hos Charlotte Lyngholm og Osseau både søndag (hos Sydkystens Hundeskole) og mandag hos Charlotte.
Herudover træner Django nærmest sig selv. Jeg går ofte tur med hundene hver for sig, og når jeg har gået med Django i 10 minutter er han bare "på", og det må jeg så også være. Han går den mest perfekte lineføring/fri ved fod, som han selv tilbyder, og han bliver selvfølgelig belønnet for det, men det bliver ikke til nogen specielt struktureret træning - jeg har trænet en del starter den seneste tid, fordi han er så fokuseret og hold da op, hvor det virker! Samtidig ser man os ofte på Roskildevej og på Rema 1000's parkeringsplads lave 2-skridts øvelser, stillingsskift, dæk mm. Altså - folk kigger noget, men der er godt med forstyrrelser og det virker :-)))

En del af grunden til, at der bliver for lidt tid til hundetræning hedder 8.a!!!
Klassen, som ingen andre lærere ville have, sagde jeg ja til - bestemt ikke af hensyn til mig selv, men af hensyn til ungerne og de nye kolleger, som jeg ikke synes skulle udsættes for den klasse. Jeg vidste, hvad jeg gik ind til, men det er ikke nemt - for at sige det mildt - og jeg bruger meget energi på overvejelser om den klasse.
- og hvad har det med hundetræning at gøre...? Jo, jeg synes faktisk,jeg kan bruge noget herfra:
  1. Sæt kriterier ud fra niveauet (ulempen er så bare, at der er ca. 16 forskellige niveauer!!!)
  2. Sænk kriterierne, hvis opgaven alligevel viser sig at være for svær
  3. Og sidst men ikke mindst - fokusér på det positive, på det der virker og arbejd videre derfra!! D.v.s det kan godt være at der kun var 20% af ungerne, der fik afleveret opgaven, men der var 90 % af dem, der arbejdede supergodt med den i undervisningen og havde udbytte heraf

Ingen kommentarer:

Send en kommentar