søndag den 3. juli 2022

Hvor har vi bare meget at lære - Freestyle 1 og kurser med Helle og Bianca

Den seneste måned har Girah og jeg deltaget i to kurser, været til vores første officielle Freestyle-konkurrence of være til rallyafslutning i Hvalsø Hundevenner.

For at starte baglæns gik vi den bedste rallyprøve nogensinde i Hvalsø, fik 99 point og blev 2.vinder - det var sejt!

Det foregik weekenden efter kursus med Helle Damkjær - en regnfuld dag hvor vi heldigvis kunne være i Neels hal, det var fantastisk! Hovedoverskriften for mig var nok: ‘lad Girah tage ansvar’, ikke kalde på ham hele tiden, men lade ham selv finde sin position. Et superdejligt kursus som virkelig gav mening for mig, der hvor vi er nu. Om det var derfor resultatet i Hvalsø blev, som det blev, ved jeg ikke - det har nok også stor betydning, at det foregik et sted, hvor vi begge er trygge og har det godt, så der ikke var nogen nervøsitet overhovedet.

I søndags var jeg ‘kommet til’ at tilmelde en officiel Freestyle til Annette Dalgaards jubilæum på Garbogaard. Jeg havde ellers truffet beslutning om, at det først skulle foregå til oktober på Samsø, men jeg blev fristet og tilmeldte FS 1 og HTM begynder. Sidstnævnte var en håbløs affære med SÅ dejlige collier oppe på plateauet, så Girah var helt væk - han fik snor på, og vi gik ud, mega irriterende, men sådan blev det. Derimod klarede han FS rigtig godt, ind i mellem ret ufokuseret, men Garbogaard er et svært sted, og vi bestod klassen og fik vores første Q-point - seje Girah😊😊


Og så i går:

Det dejligste kursus med Bianca fra Holland - tak for muligheden Anja! Det var udelukkende individuel tid, hvor jeg havde ønsket 20-20-10 minutter. I første runde med fokus, lade være med at løbe til andre hunde (det var nemt nok, folk skal bare bede ham gå væk, det reagerede han lynhurtigt på) og med heelwork, og fik mange gode ideer til at komme videre med pladspositionen. Jeg har trænet masser af stilstand og sidelæns i positionerne, men det med at gå fremad er virkelig svært uden guffer i hånden, og det kom til at fylde det meste af anden runde også. Her arbejdede vi også med at forlænge tiden mellem belønningerne ved at sætte flere øvelser sammen. Den sidste tid gik med indgang på banen uden line og med at få opbygget et fast ritual - det virkede helt fantastisk! 

Samtidig gav det at se på og lytte til de andre deltagere også rigtig meget, og der er meget at tænke over og arbejde med på vejen videre!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar