tirsdag den 2. april 2019

Weekender helt i hundene

Forrige weekend gik turen til Bornholm til deres forårsprøve, hvor Amanda og jeg var inviteret til at dømme. Vi tog over lørdag morgen og hjem søndag aften, så det var bare en hurtig tur, hvor vi desværre ikke havde mulighed for at være turister - det må blive en anden gang....

Det er altid så hyggeligt at være i Hønsehuset, hvor der bare er styr på alt det, der skal fungere til en prøve. Der var masser af flotte resultater især i Championklassen, hvor der ikke var råd til den mindste fejl, før man røg langt ned i rækkerne - der var hård kamp om både DM- og Årets Hund point. Paul havde inviteret på lækker mad lørdag aften og det var i det hele taget en perfekt weekend:-)
Også den netop overståede weekend bød på hundeaktiviteter. Lørdag trænede Louise, Conni, Paul og jeg konkurrence-agtigt i hallen i Stestrup, hvor Osseau var super skarp i vores seniorprogram som vi stiller med på lørdag i LAZI-hallen. Alt afhænger som altid af hvad han synes om at være i hallen, men vi tager det som det kommer.
I går underviste Paul og Amanda på rallyinstruktøruddannelsen, og da de efterlyste ekvipager, som deres kursister skulle undervise, meldte jeg mig. Jeg havde ikke lige besluttet hvilke hunde jeg skulle medbringe, men det blev til Django og Dumle, som vi passede - Osseau havde lidt dårlig mave efter for meget guf lørdag, så han blev hjemme.

Det var noget af en udfordring - jeg er jo ikke så hærdet i at gå på en rallybane:-))
Først var jeg på med Django på en lidt svær bane med mange sideskift, bakkeøvelse mm., men det gik faktisk rigtig fint, da han først fattede, hvad vi lavede! Han går stadig en supersmuk fri ved fod, men har lidt svært ved at få kroppen med til twist og turn, men med guffer kunne han det hele (altså næsten:-)).

Derefter tog jeg Dumle med på en begynderbane, første fejl: jeg kom til at tage snoren af! Anden fejl: der var indtil flere strammer liner rundt på banen!!! Og så var der en del flere.....men i betragtning af at jeg jo ikke træner med ham, så gik især anden runde rigtig smukt:-) Her var jeg meget bevidst om snoren, omend min motorik i tyskervendingen nok ikke lige var det skarpeste!

Paul har taget alle billeder - det er da en meget opmærksom Dumle, jeg går med.
Djangos tur igen i 'individuel tid': Jeg er lidt fristet af at prøve en Seniorklasse med ham for alvor, så jeg ville gerne have fokus på 'stå foran og bakke væk'. Han sætter sig gerne foran mig, det er jo det, han har lært, men det var jo et spørgsmål om timing af belønning, så skal han såmænd nok lære det, hvis vi ellers øver....

Det var virkelig skægt at være med! Det var nogle rigtig dygtige kommende rallyinstruktører, jeg var hos. Jeg kunne måske have taget træningen med Django lidt mere seriøst, men jeg synes jo mest, at han er sød, når han laver noget skørt, og jeg kan altså ikke lade være med at more mig over ham:-))))

Og så er det lige gået op for mig, at næste weekend bliver lige så hundetosset....lørdag htm-konkurrence og søndag dommer i Ølstykke, hvor både Osseau og Dumle skal til prøver - Phew, det er da godt, at min 6. ferieuge skal holdes før 1. maj = blandt andet i dag og i morgen:-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar