fredag den 27. juli 2012

Intet er umuligt

26. juli 2012 må være en dato, jeg kommer til at huske.
For første gang lykkedes det for Osseau at udføre en hel klasse 2 apportøvelse på udebane - ganske flot endda:-))). De seneste par uger er vi stille og roligt kommet tættere og tættere på, og i går aftes til Johanna-træning fungerede det flere gange - det er helt vildt.

Det kunne han sagtens i maj 2011 - utroligt, at det har taget så lang tid at komme det sidste stykke


Jeg har jo virkelig kæmpet med den øvelse og hele tiden haft tanken, at når det lykkedes med Django, ville det også komme til at ske med Osseau, og han er endda "kun" 5 år og 2 mdr:-)). Django var næsten 6½ før han fattede pointen.

Og hvad er der sket? Tja, nok allermest p.g.a. af fravær af belønning, hvis ikke mine kriterier blev helt opfyldt. Citat Johanna: "Han er en voksen hund, så han forstår godt, hvad det betyder, at han ikke får belønningen". Så verbal ros "godt forsøg", og så prøver vi igen, og det er helt tydeligt, at han forstå meningen med det.....jeg har belønnet alt for meget for noget, der kun "næsten var godt nok".

Der skal stadig trænes delelementer for at sikre, at de kommer til at sidde helt fast i hjernen på ham, det med at træne hele øvelsen for ofte kan meget hurtigt føre til forskellige unoder, f.eks tøvende opsamling, tygning, slippe apporten for tidligt - bare eksempler på noget af det, vi har kæmpet med!

Nu er det bare rigtig spændende, hvordan det kommer til at se ud i prøvesammenhæng - første test bliver jo allerede på søndag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar