fredag den 8. april 2011

En meget ulydig elev....

Som det vil være læsere af Annies blog bekendt, lød opgaven for den næste måneds tid fra Charlotte Lyngholm, at vores hunde kun skulle have mad og social kontakt i forbindelse med, at de udførte et stykke arbejde for os. Formålet skulle være, at de skulle vælge os til - i stedet for måske at vælge os fra i forbindelse med en prøve eller lignende.

Det kunne jeg allerede, da vi fik opgaven, beslutte, at jeg ikke ville gennemføre - jeg ønskede ikke en gang at prøve, og da det jo er mig, der er "kunden i butikken", vælger jeg jo heldigvis selv....

For det første er jeg helt overbevist om, at Osseau ikke vil vælge mig fra til en prøve, fordi noget andet er vigtigere for ham! Hvis han gør det, er det helt klart, fordi han bliver utryg, og der hjælper jeg ham ikke ved at have lagt ham på is i en periode først. Tværtimod har han brug for at vide, at jeg har styr på det!!! For det andet har Osseau aldrig været specielt glad for meget tæt social kontakt - han har altid været mere til vild leg, end til rolig hygge og nus, så det træner vi meget på for tiden, og det skal jo ikke ødelægges.

Med hensyn til maden har denne uge budt på to dage med samtaler, så jeg har været hjemme efter kl. 20 både tirsdag og torsdag, i dag går eftermiddagen  med bisættelse af vores gamle moster, der blev 97 år, så der kommer jeg også ret sent hjem. Hvis jeg skulle gøre, som Charlotte siger, ville Osseau dermed have fået et aftensmåltid i denne uge, nemlig onsdag aften, hvor jeg trænede  med ham indenfor, mens Django søgte mad i haven..... (så havde jeg da fået en sulten hund til rallyprøven i morgen:-))))

Vi har stor succes med Johannas råd om kun at træne samme øvelse 3 gange og derefter lave en kort afbrydelse. Osseau synes, det er helt vildt sjovt, og han er vældig opmærksom og lytter meget bedre efter de forskellige kommandoer. Jeg har svært ved at huske alle rådene, men jeg prøver. F.eks. står gufferne næsten altid et stykke væk, men f.eks. til stillingsskift tager jeg helt automatisk 3 stk i hånden, så vi ikke skal afbryde hver gang - det var vist ikke helt opskriften.
Det er også nogle bøvl at drille ham med gufferne - det går for meget ud over mine hænder, når tænderne rammer dem - men i stedet kaster jeg 2-3 stk ud i græsset (ala Bianca van der Posts råd for nogle år siden - det havde jeg også glemt...), det virker også rigtig godt, og Osseau synes, det er rigtig sjovt at løbe efter dem:-)

Hundetræning handler jo som så meget andet om at træffe sine egne valg ud fra de råd, og den inspiration man henter forskellige steder fra - og jeg tror på, at jo mere man vælger bevidst og finder sin egen vej - jo bedre kommer det også til at gå!

2 kommentarer:

  1. Herlig læsning! Det er præcis hvad det handler om: at vælge det, der fungerer godt for dig!!
    Og så har du jo en dejlig omfattende værktøjskasse efterhånden, så du kan vælge blandt flere løsningsmuligheder i mange situationer.
    Pøj pøj i morgen!!

    SvarSlet