tirsdag den 29. marts 2011

Belønninger

Noget af det, jeg tænker mest over efter kurset med Johanna i lørdags, er belønning af Osseau.
Johanna kom med forslag til en anden måde at belønne på, da både Osseau og jeg er alt for afhængige af min venstre lomme - eller indholdet deri forstås...
Det skal være en belønning i sig selv at få belønningen!

Hos Charlotte har vi tidligere arbejdet med fri ved fod ved at have guf-posen stående et stykke væk, og det var det Johanna foreslog mig at gøre - men ved alle øvelser - samtidig med at jeg skulle lægge noget energi i at give guffen, drille ham lidt, holde den lidt tilbage m.v., så han bliver mere ivrig. Ved fri ved fod fungerer det helt fint, det er nemt nok at få fest og energi ud af at løbe hen til posen, men jeg synes, det er lidt noget bøvl ved andre øvelser, da posen trækker enormt meget og derved tager fokus, men det er nok en vanesag.

Egentlig synes jeg også, at det bryder træningen, så det tager for lang tid at belønne i forhold til gentagelse af antal øvelser....effektivitet, måske??? Måske bliver det i virkeligheden mere effektivt af få men skarpe gentagelser, hvor det er en fest at blive belønnet - I don't know.....men det kunne man vel godt forestille sig.

Det var jo også netop en anden ting Johanna sagde: at hun med sheltier max laver 3 gentagelser af hver øvelse, før hun laver et lille afbrud evt. med en anden øvelse. Det prøver jeg virkelig at tænke meget over i stedet for f.eks. at lave 10 gentagelser af det samme stillingsskift, men det er en helt anden måde at tænke på, så det er jeg nødt til at være meget bevidst om før det er muligt at ændre det!

Det er godt at få rusket op i nogle rutiner ind i mellem!!!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar