tirsdag den 8. april 2014

Stolt mor

I søndags var vi til rallyprøver i Ølstykke.
Det var første gang, at Amandas Dumle skulle til prøve udendørs, og da der er ret meget jagthund i ham (blanding af Tysk ruhåret, Breton spaniel og Labrador) var både Amanda og jeg ret spændte på, hvordan han ville reagere på de mange interessante dufte et fremmed sted. Det er jo også begrænset, hvor meget han er blevet trænet udendørs, og det var tydeligt at se på mange af de andre hunde, at de var meget påvirket af deres omgivelser, så der kunne jo ske alt....


Dumle gjorde virkelig min frygt til skamme:-). De gik deres flotteste bane ever, Dumle var fuldt på hele vejen, han fik trukket to point og Amanda tre for en mindre førerfejl, og de vandt øvet klasse med 95 point. Det var så sejt! Banen var en perfekt Dumle-bane - masser af fri ved fod, som han går rigtig flot, kun få sit-øvelser og "snur-rundt'erne" (springvand og venstre synkron) var til de rigtige sider, og så er det jo fedt, når alt går op i en højere enhed.

Dumle er ikke god til at sidde stille ret længe af gangen:-)

Med lidt held er der en DM-kval i hus med det point-tal, men det må vi se til den tid, hvor langt det rækker. Amanda er klar på at blive i øvet klasse noget tid - det giver noget stabilitet i øvelserne, og der er stadig en del ekspertøvelser, der skal trænes på.

Osseau var selvfølgelig også til prøve. Han var bare "Ølstykke-agtig"! Han er altid rigtig selskabelig, når vi er der og vil gerne hilse på både mennesker og hunde, men når det er tid til at gå på banen, skal han altid lige have 100% styr på sine omgivelser og bliver enormt ukoncentreret. Det blev dog en ok gennemgang, men en svær kombination (dobbeltspring + bakke på højre side) kostede 13 point, og de endte vist på 81 point - det kommer man ikke så langt med! Øv for det.

Nu er der lige ro på nogle uger, men i maj får vi travlt med LP-prøver den 4. maj, rallyprøver den 10. maj i Fensmark og dobbelt rallyprøve i Hvalsø den 16. maj - både den 10. og den 16. er der også kvalifikation til DM.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar