torsdag den 4. juli 2013

Hundedagene - med Cecilie Køste

Jeg deltog i Hundedagene de to første dage. Jeg havde valgt kurset med Cecilie Køste, og det var bestemt en stor succes. Cecilie er en meget engageret underviser, som lynhurtigt fandt løsninger på deltagernes forskellige udfordringer, og jeg fik rigtig meget med derfra.

Jeg startede med at få set på vores to mest håbløse øvelser: Dirigeret apport og indkald med stå. Det med apporten er i virkeligheden slet ikke så håbløst endda - det er "bare" Osseaus manglende begejstring for selve apporten, der er problemet, selve øvelsen forstår han såmænd fint. Jeg fik masser af gode råd til at øge hans motivation.
Indkaldet er straks værre, men det blev rigtig sjovt, og der kom fuldt drøn på Osseau - se bare:


Foto: Lonni Gulmark Prirsching


 

Der var masser af tid til alle i løbet af de to dage, så herudover nåede vi også stillingsskift, langsom gang, to-skridts øvelser, fremsending og endnu mere indkald (måske har jeg glemt noget??).
Især fremsendingen var interessant. Også denne øvelse kan han 100 %, men han bliver i den grad presset af mennesker, telte og andre hunde. Min formodning om dette holdt altså fuldstændig stik - det var altså ikke bare en dårlig undskyldning:-).

En af Cecilies kæpheste er, at det er vigtigt at træne SAMMEN og ikke bare ved siden af hinanden. Vi skal hjælpe hinanden meget mere, end vi allerede gør - det handler ikke kun om at lægge apporter ud mv., men i meget højere grad om forstyrrelser, belønninger mm.

Cecilie var utrolig sød og positiv. Hun var nem at forstå, og hendes råd var helt nede på jorden og dejligt lette at forholde sig til. Det var en super oplevelse at være på kursus hos hende - det gør jeg gerne igen:-))

Bemærk den hvide skål! Den fik vi foræret i gave - Osseau synes, den er fantastisk:-))
Foto: Lonni Gulmark Prirsching
 Ingen kommentarer:

Send en kommentar