onsdag den 17. juli 2013

Ferie, fødselsdag og lidt om træning

De seneste par uger har stået i feriens tegn med, hvad dertil hører af besøg hos familie og venner.
Først var vi nogle dage i Ålborg hos Henriks søster og hendes mand. De har søde Zuki - Bichon Havanaise på 9 måneder.

Zuki er en aktiv og kvik hund. Han får masser af gåture, men han har i den grad brug for at bruge sit hoved også. Vi snakkede meget træning, og jeg viste dem forskellige øvelser f.x. balje, zig-zag mellem ben, gemme guffer i viskestykker og håndklæder mv. og en enkel aktivitet som at søge efter maden på græsplænen. Han har gået på hvalpehold, men så nåede de aldrig videre, så det snakkede vi også en del om, for det vil virkelig være en god idé.

Da vi kom hjem igen, havde Django fødselsdag - 9 år er han nu:-). Ikke at det med hundefødselsdage er noget, vi gør i, men i og med at han jo efterhånden ikke har lige så mange fødselsdage tilbage, som han har haft, synes jeg, at det skulle markeres.
Smukke hund:-))
Lidt træning med Osseau er det også blevet til - både alene, sammen med Paul og i går på hold hos Susanne Bach. Den dirigerede apport begynder virkelig at ligne noget, der bliver godt. Inspireret af Nette ligger der nu apporter og kegle i bilen og enhver mulighed for en gang hurtig træning af den øvelse udnyttes - og Osseau udfører øvelsen flot stort set hver gang:-))).
Og nu tror jeg faktisk, at indkaldet med stop også begynder at hænge sammen i mit hoved. Løsningen må være: variation, variation, variation. En blanding af forskellige former for ekstern belønning, stop ved afmærkning/target, og stop med belønning kastet over hovedet. Og så skal jeg (surprise!!!!) være skarp på mine kriterier.....
Næste LP-prøve er først til september, så til den tid er vi topklar:-)

Osseau er blevet tilmeldt sin første rigtige agility-konkurrence i Dch-regi. Det bliver i Næstved den 3. august og bliver lidt spændende. De store chancer har han jo ikke, da han skal løbe i stor klasse, men skidt med det, det skal nok blive sjovt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar