søndag den 24. maj 2009

Der sker jo så meget.....

og det er bestemt ikke alt der har med hunde at gøre.

Af de mere komplicerede ting i min verden lige nu kan jeg nævne
- At Daniel har fået kollegieværelse pr. 1/8
- At Amanda er blevet erklæret ordblind her i slutningen af 9. klasse
- Og at jeg ”vandt” opgaven med at undervise kommende 8.a i dansk i næste skoleår – uha!!!

Det fylder alt sammen i mit hoved, men heldigvis har jeg da hundene at slappe af med. Træningen af dem kræver masser af koncentration og dermed er der ikke plads til stress, og det er jo dejligt!
Forleden regnede jeg løseligt sammen, at jeg for tiden bruger et sted mellem 11 og 15 timer på hundene – og det er endda lavt sat. Det svarer jo faktisk til et deltidsjob, men tiden er nu godt givet ud. Begge hundene udvikler sig meget, især Osseau er blevet en helt anden hund, efter jeg er begyndt lydighedstræningen med ham. Det viser sig også på agilitybanen, så Amandas bekymring om, at jeg ville ”ødelægge” ham med lydigheden, er i hvert fald blevet gjort til skamme.

Den største udfordring med Django er helt klart hans stressniveau. Vores egen hverdagstræning går perfekt, så det bliver efterhånden kun til meget korte momenter, i det vi jo træner på hold både mandag og onsdag. Forrige lørdag var der agilitystævne i vores lokale klub, og jeg meldte Django til den uofficielle rally-konkurrence, der blev afholdt samtidig. Han stressede op lige med det samme, han kom ud af bilen, som om han bare har helt styr på, at der er fremmede hunde og mennesker på pladsen. Jeg fik nogenlunde kontakt til ham og starten gik fint – faktisk 1. halvdel af banen indtil vi kom forbi teltet, og der stod to fremmede hunde nogle meter væk! Så gik der totalt snus i den, og resten af banen blev en hård kamp at komme igennem. Det endte dog med 80 point og en masse ros fra Iben, der var dommer. Tak!!

Nu overvejer jeg lidt, om jeg skal ”dope” Django næste gang, vi skal til prøve. Jeg har fået anbefalet et naturprodukt ”Zylkene”, som skulle være beroligende uden at virke sløvende. Jeg har talt med dyrlægen om det, og hun ”har ingen problemer med at anbefale det”, som hun siger, og jeg har da også bedt hende om at bestille det hjem, men jeg overvejer stadig, hvilke situationer det skal bruges i….

Vores aktivitetsplan er efterhånden godt fyldt op. Desværre kunne vi ikke deltage i generalprøven i Niløse i dag, men ellers ser den kommende måned således ud, hvad prøver angår:

Den 1. juni: Prøve LP1 med Django i Kvistgård
Den 7. juni: Klubmesterskab i Ringsted Agility Forening (RAF)
Osseau - LP Begynder + Letøvede agility + spring
Django – LP1 + evt. rally (udenfor konkurrence)
Den 14. juni: Generalprøve med Django LP1
Den 20. juni: Prøve LP1 med Django i Vordingborg

Jeg glæder mig!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar