mandag den 14. juni 2021

Afsluttende prøve i Hvalsø

 Hele forårssæsonen har vi trænet i Hvalsø Hundevenner på et af holdene i "Grundlæggende Lydighed". Girah startede som den absolut yngste, da han endnu ikke var fyldt de 6 måneder, han faktisk skulle være - men han var for gammel til hvalpeholdet, så det blev, som det blev.

Det viste sig så, at man skal bestå en prøve for at rykke videre til nogle af de andre hold, de har i klubben - og der er faktisk rigtig mange:-) Til prøven - som var i lørdags - kunne man max få 80 point, og man skulle have mindst 60 for at bestå.

Jeg var noget spændt op til prøven og tog afsted helt uden forventninger om noget som helst. Forrige lørdag trænede vi nemlig "tæppe" i næsten hele timen, da Girah var helt umulig at styre - han synes, det er en fest at være i Hvalsø = ris til egen xxx for at lade ham lege med de andre hunde:-)))

Girah var bestemt også noget oppe at køre, da vi kom derned. Jeg prøvede at lufte ham i området, men han trak hele tiden over på den anden side af vejen for at komme op på træningspladsen. Stor var hans forundring, da der slet ikke var andre hunde på pladsen - vi var nemlig de første, der skulle op:-)

Og jeps, han ville rigtig gerne arbejde!

Vi startede hos Lonni med at gå lineføring i firkant (17 point ud af 20):

10 meter til en kegle, hvor han skulle sidde i 10 sek, derefter 10 meter til næste kegle, hvor han skulle dække i 10 sek. Så 10 meter til næste kegle hvor han skulle stå i 10 sek - og derefter skulle han gå på højre side hen til den første kegle igen.

Lineføringen på venstre side gik fint - lidt afstand mv., men det er jo ikke noget, vi træner, så det var super. Sit og dæk var også, som de skulle være. I ståen lagde han sig først, jeg fik ham op, og han stod lidt og satte sig derefter, og så slingrede han lidt på højre side til sidst, men jeg var virkelig tilfreds.

Herefter håndtering = tandvisning, poter mv. Det gav 10 ud af 10 point, det var ikke noget problem

Så skulle vi videre til Helle og lave resten af øvelserne - max 10 point for hver:

Indkald med fri ved fod retur: 10 point

Potetarget 5 meter: 10 point 

Apport - samle op og holde i 5 sek: 8 point (Tygger og kommer ikke helt ind)

Bliv i valgfri pos - jeg valgte dæk: 9 point (fordi jeg gik baglæns væk fra ham)

Helhedsindtryk: 10 - "Smukt" "Flot samarbejde. Fører er god til at hjælpe og ved, hvor langt hunden er.

Vi fik samlet 74 point og blev samlet nr. 3 ud af de 12-15 stykker, der var til prøve!

Det var bare så fedt at opleve, at Girah kunne fokusere. Jeg var ikke nervøs på nogen måde, men jo nok en smule anspændt og dermed "anderledes" end normalt, så det er dejligt at han ikke reagerede på det:-))))

Diplom og lækre præmier

Girah har endnu ikke lært at sidde pænt, når der tages præmiebilleder!
Girah har endnu ikke lært at sidde pænt, når der skal tages præmiebilleder:-)
Ingen kommentarer:

Send en kommentar