mandag den 10. august 2009

Det var så den ferie...

Så gik den sommerferie - med mange dejlige, men også nogle triste oplevelser: Dels beskeden om, at Katrines Laika blev aflivet, men også bisættelsen af min kollegas datter - knap 3-årige Frederikke, som døde af en meget aggressiv kræftform. Selvfølgelig helt usammenlignelige hændelser, men begge dele skete samtidig og berørte mig dybt!

Men fokus på de gode, dejlige hundeoplevelser: De gode resultater med begge hundene har gjort, at jeg nærmest tror, at "jeg kan gå på vandet", dog fik jeg en brat opvågning i lørdags til endnu en generalprøve i "Nørd-klubben" (jeg føler mig meget priviligeret at være medlem af denne "eksklusive" klub!) - Django i LP2! En speciel oplevelse, og som Conni ganske rigtigt sagde, så er der meget, meget langt mellem de forskellige klasser. Først og fremmest kom det bag på mig, at det varer så meget længere - det virkede i hvert fald sådan, og så synes jeg det var temmelig svært at gå fri ved fod kontra lineføring med hunden. Fantastisk øvelse - som dommeren (Conni)sagde: mere fri end ved fod - ha, ha. Fokus i den kommende tid med Django skal primært handle om næseprøve afleveringen og lineføringen (især vendingerne), så vi er helt klar til at levere en god præstation til DM! Så kan vi for alvor gå i gang med øvelserne til LP2 bagefter.

LP1 med Osseau gik også fint med resultatet 159,5 point. Igen med dommerkommentarer om for mange håndtegn, så det er absolut det, der skal arbejdes mest med nu - det er helt tåbeligt, at han ikke bare kommer i plads, når jeg siger det, for jeg behøver bare rykke min pegefinger lidt, før han sidder der, så enten kan hunden ikke høre (...?...) eller også er det bare en totalt dårlig vane! Det bliver noget sjusk at se på, og jeg var egentlig ikke særlig godt tilfreds efter prøven.
Men - der er sket det fantastiske, at han i fredags for første gang tog næsepinden i munden!!! Jeg har stjålet ideen fra Camilla Dindorp: Når vi kommer er hundene selvfølgelig glade, og Django har altid været meget ivrig efter at tage noget legetøj i munden. Nu får han næsepinden og vi træner så aflevering i plads, når han er færdig med at rende rundt med den. Osseau vil jo også gerne være med, så nu tager han pinden i munden - og så vanker der naturligvis en godbid!!!

I dag starter træningen hos Charlotte Lyngholm igen - det bliver SÅ godt. Jeg synes, det er meget længe siden, vi har været der - træningen i RAF startede for 2 uger siden, men det er altså ikke det samme! Desværre har Osseau vildt dårlig mave, så han må blive hjemme (sheltier med dårlig mave kan ikke anbefales: op 3 gange de sidste 2 nætter - hver gang med efterfølgende bad, som han bestemt ikke synes om - så er det, at jeg overvejer at få en korthåret hund :-) ) Men det er nu synd for det lille pus, så jeg håber, det snart går over...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar